Mijn naam is Machiel en ben in 1982 geboren in Tilburg. Ik ben opgegroeid in Hilvarenbeek maar woon met veel plezier in Tilburg. Op mijn 18e ben ik me gaan interesseren in de optiek, mijn ouders hadden immers een optiekzaak. Ik heb op het Zadkine in Rotterdam mijn optiek-diploma behaald en kon ik gediplomeerd aan de slag, stage heb ik gelopen in Best en in Oirschot alwaar ik in 2003 bij mijn ouders in de zaak komen werken. Mijn ouders hebben in 2010 definitief afscheid genomen van de zaak welke ik met Stijn heb overgenomen.

“Wat vind ik nu leuk aan het vak: Als opticien werk je zowel in de winkel als in de werkplaats. Op de werkplaats ben ik bezig met de reparatie van brillen en met het monteren van glazen in monturen. De werkzaamheden zijn erg afwisselend omdat geen enkele bril en klant hetzelfde is. Je helpt de klanten bij het uitzoeken van monturen en je kunt advies geven over de verschillende brilsoorten. Daarbij geef ik informatie over de gebruikte materialen, kleuren en modetrends op het gebied van brillen. Ook weet ik alles over contactlenzen en de behandeling ervan. Daarnaast kun we advies geven of de montuur goed bij de persoonlijkheid en de gezichtsvorm van de klant past en voer je oogmetingen uit.”

Wat is mijn leukste ervaring tot nu toe…?