Mijn naam is Stijn van der Schoot, ik ben geboren op 27 maart 1979 te Oirschot. Waar ik tot mijn 24e heb gewoond. Na de middelbare school, Brabant HAVO in Boxtel, ben ik de opleiding fysiotherapie gaan volgen. Gedurende 2 ½ jaar kwam ik er steeds meer achter dat dit voor mij niet het juiste beroep was.

Ik ben vanaf dat moment de opleiding opticien-contactlensspecialist-ondernemer gaan volgen op het Zadkine college te Rotterdam. Een overstap waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. Ik ben na mijn opleiding in een optiek zaak in Best gaan werken waar ik omstreeks 2004 ook ben gaan wonen. Inmiddels ben ik samen met mijn vrouw Tamara en onze twee dochtertjes (sam ‘09 en Loïs ‘11)  verhuist naar Helmond.

In 2001 heb ik Machiel ontmoet in een horecagelegenheid in Oirschot. Daarna zijn we elkaar nog meerdere malen tegengekomen op het hockeyveld. Ik zat in een hockey teambespreking toen mijn telefoon ging… Het was Machiel. Tijdens zo’n bespreking werd het je niet in dank afgenomen als je telefoon aanstond, laat staan dat je hem beantwoorde. Hield je je niet aan deze regel dan was het eerste rondje van jou. Ik riep; “jongens, bestel maar vast, deze moet ik even aannemen”. En voilà daar sta ik dan als uw opticien bij Driesser Optiek.

In 2007 gaven Jan en Nelly aan te willen gaan stoppen met de zaak, Machiel heeft mij toen gevraagd of ik samen met hem de zaak wilde overnemen. In oktober 2008 was dat een feit, Driesser Optiek was eindelijk onze zaak. In 2011 hebben we de zaak verbouwd en dat heeft geresulteerd in een, naar onze smaak, nieuwe ingerichte zaak.